Remediile homeopate castiga pe zi ce trece tot mai multi adepti in intreaga lume. Dintre numele celebre de medici care aplica remedii homeopate se numara si medicul personal al reginei Marii Britanii, doctorul Goodwin Fisher. In tara noastra, sute de medici au aderat la aceasta viziune medicala asupra lumii si aplica cu succes pacientilor remedii homeopate.

Argumentul folosit de medicii cu experienta in remedii homeopate este in principal acela ca rezultatele pe termen lung obţinute prin metodele de tratament homeopate sunt mai bune decât în medicina clasică alopata. Conform spuselor medicilor care folosesc remedii homeopate cheia acestor tratamente neconventionale este dozajul.

Homeopatia este o ramura relativ tanara a medicinii complementare. Mai exact au trecut 150 de ani de cand medicul german Samuel Hahnemann a inventat-o. Remediile homeopate pe care aceasta ramura a medicinei le promoveaza se bazeaza pe principiul lui "cui pe cui se scoate". Astfel o doza mare dintr-o substanta va provoca anumite simptome si efecte in organism iar o doza mica din aceeasi substanta va trata simptomele bolii provocata de doza mare. Credinta nestramutata a lui Hahnemann era ca simptomele nu pot proveni de la o boala propriu zisa ci doar de la lupta si rezistenta organismului uman in fata bolii. Cu alte cuvinte, principiul general care s-a folosit ulterior a fost acela ca trebuie administrata o substanta care produce aceleasi simptome pe care le provoaca si boala. Tradus in limbaj obisnuit ar insemna sa-ti invingi, ca om, dusmanul, adica boala, luptand cu propriile ei arme.

Medicamentele si remediile homeopate sunt astazi disponibile in multe tari, sub forma de pilule pe baza de zahar sau sub forma de fiole de lichid. Ele se pot prescrie pe baza unui nomenclator care cuprinde un numar de combinatii posibile pentru simptome detaliate. Acest nomenclator poarta numele de Materia Medicas. Medicamentele homeopate pot trata si vindeca multiple varietăţi de afecţiuni, de la tuse si raceala, la iritatii ale pielii si reumatism. Multe persoane folosesc regulat remedii homeopate, tratand cu succes inclusiv alergiile.

Be Sociable, Share!